{ "title": "Etli Bamya", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-bamya.jpg", "date": "20.01.2024 12:56:21", "author": "Berid", "article": [ { "article": "
Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece kışın bile aynı tazelikte yemeğini pişirebilirsiniz. Çoğu insan bamyayı yemeyi pek sevmez. Ancak faydalarını bilseler, bu fikirlerinin değişeceğini düşünüyoruz. İçeriğindeki çözünebilir lifler sayesinde metabolik toksinleri yok eden ve kalp hastalığı riskini azaltan, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan, ülseri önlemede etkili, retinayı koruduğundan katarakt oluşumunu önleyen, depresyon ve stresi azaltan, C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu sebze sofralarımızdan eksik edilmemelidir. Ayrıca kilo vermek isteyenlere ve kemiklerini güçlendirmek isteyenlere özellikle tavsiye edeceğimiz bir sebzedir. Pişirme şeklinde bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir etli bamya yiyebilirsiniz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına başlayalım.

Etli bamya için gerekli olan malzemeler
Etli bamya nasıl yapılır?
" } ] }