{ "title": "Etli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 08:45:07", "author": "Bican", "article": [ { "article": "
Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sisteminin rahatlatılmasına, kanserden korunmamıza yardımı olmasına ve kan şekerini yükseltmemesine kadar sayısız fayda içermektedir. İçeriğindeki folik asit nedeniyle anne ve çocuk sağlığının korunmasında etkili olan, şeker hastalarının güvenle yiyebileceği besin grupları arasında bulunur. Bulgur mutfağımızda çok farklı yemek çeşitlerinde kullanılmaktadır. En yaygın olarak bulgurdan yapılan pilavlar, köfteler gelmektedir. Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilen bulgur pilavı, bazı yörelerde besleyici özelliğinden dolayı ana yemek olarak yenmektedir. Dilerseniz birlikte etli bulgur pilavını hazırlamaya başlayalım.

Etli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için, kuşbaşı kuzu etlerini pilavı pişireceğimiz tencerenin içine alalım. Bunları hiç yağ koymadan kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Kuzu etleri kendi suyunu salıp, tekrar çekene kadar etleri pişirelim. Tencerede suyunu çeken etlere sızma zeytinyağını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayarak, yemeklik olarak ince doğrayalım. Bunları kavrulan etlerin olduğu tencereye koyalım. Birlikte kavrulmaya devam etsinler. Daha sonra domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. İçine rendelediğimiz domatesleri atalım. Malzemenin tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Bu şekilde domatesler pişene kadar ateşte tutalım. Ardından pilavlık bulguru yıkayalım. Tenceredeki malzemenin içine 5 su bardağı sıcak su ilave edelim. Su kaynadıktan sonra, yıkanmış bulgurları içine atalım. Ateşin altını kısarak, etli bulgur pilavının pişmesini bekleyelim. Yaklaşık olarak 15-20 dakika içinde pilavınız pişecektir. Bu arada pilavın içine tereyağını ilave etmeyi unutmayalım. Ocağın altını kapattıktan sonra, pilavı tahta bir kaşık ile karıştıralım. Pişen pilavı kısa bir süre dinlendirerek, yanında ayran ile sevdiklerimize ikram edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }