{ "title": "Etli Çiğ Köfte Tarifi", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-cig-kofte-tarifi(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:45:08", "author": "Ulutekin", "article": [ { "article": "
Etli çiğ köfte tarifi, köftelik bulgur, çeşitli baharatlar, soğan ve kırmızı etle hazırlanan, çiğ olarak tüketilen, Urfa mutfağına ait bir yiyecektir. Buradan ülkemizin her köşesine yayılarak herkesin severek tükettiği besinler arasına girmiştir. İnce sıkma şeklinde hazırlanan çiğ köfteler marul yaprağı ve lavaşla tüketilebilir. İçine konan bulgur şişeceği için, taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çiğ köfte yapımında kullanacağınız etin sinirlerinden ayrılmış olması gerekir. Bunlara dikkat ederseniz, evinizde güzel bir etli çiğ köfte hazırlayabilirsiniz. Genellikle acılı olarak yapılsa da siz isterseniz köftenizi acısız olarak da hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte etli çiğ köftenin yapımına geçebiliriz.

Etli çiğ köfte tarifi için gerekli olan malzemeler
Etli çiğ köfte nasıl yapılır?
" } ] }