{ "title": "Etli Çorba", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-corba.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:28", "author": "Akça", "article": [ { "article": "
Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat malzemeli ve çok değişik besinlerden oluşan çorba çeşitlerinin yanında, etli yapılan çorbaların yeri ayrıdır. Protein yönünden zengin olan bu çorbayı herkesin seveceğini düşünüyoruz. Etin lezzetli bir besin olduğunu biliyoruz, çorbaların lezzetini daha fazla arttıracaktır. Özellikle çocukların sağlıklı beslenmesi için, tercih edebilirsiniz. Özel davetlerinizde bu çorba tarifini yemek menünüze dahil edebilirsiniz. Şimdi birlikte etli çorbamızın yapımına başlayalım.

Etli çorba için gerekli olan malzemeler
Üzeri için
Etli çorba nasıl yapılır?

Önce parçalar halindeki kuzu gerdan etini güzelce yıkayalım. Bir tencerenin içine koyalım. Ateşin altını kısarak, etlerin kendi suyunu salmasını ve pişmesini sağlayalım. Etler suyunu salınca tencerenin içine 1-2 damla limon suyu damlatalım. Suyunu çeken etlerin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde etlerin pişmesini sağlayın. Piştikten sonra etleri suyun içinden çıkararak, kemiklerinden ayırın. Tencerenin içindeki et suyunu süzgeçten geçirin. İçinde kalabilecek kemik parçalarının ayıklanması için bunu ihmal etmeyin. Kemiklerinden ayırdığınız etleri iyice küçülterek, et suyunun içine atın. Bir kâsenin içine yumurtayı kırın. Daha sonra 1 tane limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu karıştırarak, yumurtayla birlikte çırpın. Bunun üstüne tencerede bulunan et suyundan bir kepçe dökün. Bunu çırparak, tencerede bulunan et suyunun içine karıştırın. Çorbayı 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın. İçine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edin. Bunları karıştırarak, çorbanın üstüne gezdirin. Etli çorbanız artık konuklarınıza servis edilmeye hazır. Çorba kaselerine koyarak ikram edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve kırmızı biber karışımından oluşan bir sos ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }