{ "title": "Etli Ekmek", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-ekmek.jpg", "date": "19.01.2024 21:59:01", "author": "Zekire", "article": [ { "article": "
Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazırlanması gerekiyor. Ancak biz evlerde bunu kolay yapamayacağımızdan hazır kıymayla hazırlayacağız. Bu yörelerde zırh adı verilen keskin bir bıçakla hazırlanan etin, fazla ezilmemesi nedeniyle daha lezzetli bir etli ekmek yapılmaktadır. Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine yayılarak, fırında pişirilir. Hamurları uzun açılan etli ekmek, tahtalar üzerinde dilimlenerek servis edilir. Bu bizim bildiğimiz pideden çok farklı bir lezzettir. Yanında ayranla birlikte sıcak olarak yenirse, oldukça güzel olur. Dilerseniz etli ekmeği bizde evlerimizde yapmaya çalışalım.

Etli ekmek için gerekli olan malzemeler

Hamuru için
İç harcı için
Etli ekmek nasıl yapılır?

Önce mayalı hamuru hazırlamamız gerekir. Bunun için yoğurma kabının içine unumuzu koyalım. Ortasını açarak toz şekerle birlikte eritmiş olduğumuz yaş mayayı dökelim. Tuzunu ve suyu ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayalım. İstediğimiz kıvama gelen hamuru mayalanması için, üzerine nemli bir bez örterek, uygun bir yere kaldıralım. Bizde bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Kuru soğanları, yeşil biberleri, domatesleri çok ince şekilde doğrayalım. Çok ince doğrayamayacaksınız, robotla bunu halledebilirsiniz. İçine ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. En son kıymayı ilave ederek, içine 3-4 yemek kaşığı su koyalım. İç malzemesini iyice karıştıralım. Mayalanmış olan hamurumuzu tezgâhın üstüne alalım. Hamurlardan parçalar kopararak, uzunlamasına açalım. İçine iç malzemesinden koyalım. Hazırlanan etli ekmekleri, önceden 220 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirelim. Etli ekmeklerin fazla yanmamasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini altlı üstlü mümkünse tereyağı ile yağlayın. Pişen etli ekmekleri konuklarınıza yanında ayranla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }