{ "title": "Etli Enginar", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-enginar.jpg", "date": "20.01.2024 17:20:45", "author": "Tüzel", "article": [ { "article": "
Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şekilde ayıklayabilirsiniz. Önce en dışta bulunan kart yaprakları koparın. Daha sonra yaprakların uç kısımlarını kesin. Daha sonra yaprakları aralayarak, en ortada bulunan tüylü kısmını bir kaşıkla temizleyin. Enginarlar tazeyse, iç kısımda bulunan yaprakları üzerinde bırakabilirsiniz. Sadece çanak kısmını kullanmak isterseniz, tüm yapraklarını ayıklayın. Dikkat etmeniz gereken nokta, ayıkladığınız enginarların kararmaması için limonlu suyun içine koymanızdır. Enginar karaciğere, idrar yollarına ve kanı temizlemede önemli bir sebzedir. Bu yüzden mevsiminde derin dondurucuda saklayarak, taze olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Birlikte etli enginar yemeğini hazırlamaya başlayalım.

Etli enginar tarifi için gerekli olan malzemeler
Etli enginar nasıl yapılır?

Önce enginarları ayıklamamız gerekir. Bunun için enginarların kabuklarını çıkaralım. Bir kabın içine limon suyuyla hazırladığımız suyu koyalım. Ayıkladığımız enginarların çanak kısımlarını limonlu suyun içine ters bir şekilde koyalım. Bu enginarların kararmasını önleyecektir. Enginarların çanaklarını ayıklarken, en içte bulunan yaprakların taze olanlarını üzerinde bırakın. Enginarın taze yapraklarını ve saplarını da ayıklayarak, içine atabilirsiniz. Bir tencerenin içinde kuşbaşı kuzu etini yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Daha sonra ateşin altını kısarak, çok az su ilave ederek etlerin pişmesini sağlayınız. Etler suyunu çektikten sonra, yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Malzemeyi kavurmaya başlayın. Kalan sızma zeytinyağını tencerenin içine koyun. Ateşin hızını orta ayarda yapın. Bu arada limonlu suda bekleyen enginar çanaklarını dört parçaya bölün. Enginarın çanaklarını, yapraklarını ve sap kısımlarını limonlu sudan çıkararak, tencerenin içine atın. Çok kısa süre hepsini birden kavurun. Tencerede bulunan malzemeyi örtecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilavesi yapın. Yemeğin pişmesine yakın yarım limon suyu ve unu karıştırarak, içine terbiye edelim. Etli enginar yemeği yaklaşık olarak 20-25 dakika içinde pişecektir. Sevdiklerinize sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }