{ "title": "Etli Güveç", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-guvec.jpg", "date": "21.01.2024 15:14:34", "author": "Abdürrahim", "article": [ { "article": "
Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden hazırlanması yemeğin zahmetsizce pişirilmesine yardımcı oluyor. Bu yemeği hazırlarken kullanacağınız güvecin verniksiz olması, yani doğal haliyle toprak güvecin kullanılması gerekiyor. Gerçek güveç lezzetini bu şekilde yakalayabilirsiniz. Güvecin içinde pişirilen etler bile daha lezzetli oluyor. Dilerseniz yemeğimizin hazırlığına başlayalım.

Etli güveç için gerekli olan malzemeler
Etli güveç nasıl yapılır?

Yemeğimizi hazırlamak için önce kullanacağımız güvecin iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayalım. Arzu ederseniz güvecin tabanını bir sarımsakla ovabilirsiniz. Bu şekilde sarımsak aroması yemeğinize daha fazla aroma verecektir. Şimdi sebzelerimizi pişme zorluğuna göre güvecin içine yerleştireceğiz. Bu arada güveç için kullanacağınız etin birkaç saat öncesinde biraz zeytinyağı, baharat ve az miktarda sütle hazırlayacağınız sosta bekletmenizi öneririz. Etin bu şekilde daha lezzetli pişeceğini göreceksiniz. Şimdi güvecin en alt bölümüne kuzu kuşbaşı etleri sıralayalım. Kuru soğanları halka biçiminde doğrayarak, etlerin üzerine bir kısmını biraz yayalım. Kuru soğanları, biberleri malzemelerin arasına katlar şeklinde yerleştireceksiniz. Yemeği karıştırma olanağınız olmadığından, bu şekilde hazırlamalısınız. Aynı şekilde yeşil biberlerden, çarliston biberlerden bir kısmını soğanların üzerine sıralayın. Bu malzemeleri halka şeklinde ya da verev olarak doğrayabilirsiniz. Patlıcanları, kabağı ve patatesleri ayıklayın. Hepsini arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Pişme zorluğuna göre soğanların üzerine önce patates sonra patlıcan, en son kabakları koyacaksınız. Bu malzemelerin arasına kuru soğan, domates, sarımsak, havuç ve biberlerden serpiştirin. Güvecin en üstüne domatesleri halkalar şeklinde yerleştirin. Şimdi bir kâsenin içinde domates salçasını biraz suyla birlikte sulandırın. İçine karabiber, tuz, kekik ve sızma zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Bunu güvecin içine dökün. Suyu içine fazla koymayın. Güveç kısık ateşte pişeceğinden, kendi suyuyla daha lezzetli olacaktır. Ateşin üzerine koyduğunuz yemeğiniz, yaklaşık olarak bir saatte anca pişecektir. Etli güveç yemeğini pişirdikten sonra yanında pilavla birlikte sevdiklerinize sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }