Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Karaciğer şişkinliğine, böbreklerin çalışmasına önemli katkıları bulunmaktadır. Özellikle yaprakları ve saplarının taze kısımları mutlaka tüketilmelidir. Emziren kadınların sütünü arttıran, unutkanlıkları önleyen, stresi azaltan, yorgunluğu gideren, ağız kokusuna engel olan bu şifalı sebze, farklı pişirme yöntemleriyle mutlaka tüketilmelidir. Sizlere vereceğimiz tarfi umarım beğenirsiniz. Dilerseniz birlikte yemeğimizin yapımına başlayalım.
Etli kereviz yemeği için gerekli olan malzemeler
4 tane orta boy kereviz
350 gram kuşbaşı dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet patates
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Arzu edilirse 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Etli kereviz yemeği nasıl yapılır?
Yemeği hazırlamak için kuşbaşı dana etini tencereye koyun. Önce yüksek ateşte biraz döndürün. Daha sonra kısık ateşe alarak, saldığı su çekene kadar pişmesini sağlayın. Arzu ederseniz içine bir çay bardağı kadar sıcak su koyabilirsiniz. Dana eti olduğundan, istediğiniz gibi pişmesi gerekiyor.
Pişen etleri bir kenara alın. Tencerenin içine kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın. Havucu da halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ilave ederek, ateşte kavurmaya başlayın.
Bu arada kerevizleri ayıklayın. Baş taraflarını, yaprakları ve saplarının taze olanlarını bir kabın içine koyun. Hepsini güzelce yıkayın. Daha sonra kerevizlerin kararması için limonlu suyun içine koyun.
Kavurduğunuz soğan ve havucun içine domates salçasını ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra, pişmiş olan etleri ilave ederek, kavurmaya devam edin.
Kavrulan malzemenin içine patatesi küp şeklinde doğrayarak atın. Limonlu suda bekleyen kerevizleri süzerek, malzemenin içine ilave edin.
Yemeğin içine malzemelerin hafifçe üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini bu esnada koyabilirsiniz. Yemeğiniz bu şekilde kısık ateşte 15-20 dakika içinde pişmiş olacaktır. Daha sonra servis tabağına alarak, üzerine kırmızı pul biber dökerek konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.