{ "title": "Etli Köfte Tarifi", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-kofte-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 08:38:23", "author": "Erokay", "article": [ { "article": "
Etli köfte tarifi, küçük büyük herkesin sevdiği etli yemekler içindedir. Yalnız güzel bir köfte hazırlamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Öncelikle etin güzel bir tarafından yapılan kıyma, soğan ve kızgın bir ateşe ihtiyacınız var. Dışarıda bunu kömür ateşinde yapabilirsiniz. Fakat evlerde sadece iyi kızdırılmış olan döküm tavalar işinizi görecektir. Çünkü köfte pişerken ateşin kızgın olması halinde, etin suyu içinde kalacağından daha lezzetli olacaktır. Ayrıca köftelerinizi en az yarım saat önceden hazırlamanız gerekir. Bunu bir gece önce yaparsanız, daha da güzel olur. Köfte yapımında kullanacağınız etin yağlı ve yumuşak olması gerekiyor. Bunun için danada kaburga kısmı yanı döşü kullanılmalıdır. Bu konuda sizlere küçük bir sır verelim. Köfte yapımında etin içine az miktarda sığır başının özellikle yanak etlerinden hazırlanmış kıymasını katmalısınız. Yediğiniz köftenin ne kadar lezzetli olduğunu sizde göreceksiniz. Bunun yanında bazıları köfte harcının içine yumurta koyar. Bu etin sıkılaşmasına sebep olur. Bu yüzden sadece karbonat kullanmalısınız. Köfteye koyulacak baharatlarda son derece önemlidir. Bize göre sadece tuz ve soğan koymalısınız. Belki çok az karabiber konulabilir. Bunun dışındaki baharatları yeme sırasında kullanın. Köftenin inceliklerini anlattıktan sonra tarifimize geçelim. Birlikte etli köfte yapımına başlayalım.

Etli köfte tarifi için gerekli olan malzemeler
Etli köfte nasıl yapılır?

Köftenin yapımına kuru soğanları doğramakla başlayalım. İster pirinç tanesi gibi bıçakla doğrayın. İsterseniz soğanları rondodan çekin. Maydanozlarında saplarını ayıklayarak incecik kıyın. Geniş bir kabın içine kıymaları koyun. İçine hazırladığınız malzemeleri, tuzu ve ekmek içini katın. Bunların hepsini çok güzel yoğurmanız gerekir. İsterseniz elektrikli karıştırıcı kullanabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcını yarım saat dinlendirerek, köftelere şekil verin. Ellerinizi biraz zeytinyağında ıslatabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz etli köfteleri pişirip, konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında kızarmış patatesle ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }