Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Patates tüketimine özellikle kış aylarında önem verirseniz, ihtiyacınız olan C vitamininin çoğunu karşılayabilirsiniz. Bir tane patates günlük C vitamini ihtiyacınızın, üçte birini karşılamaktadır. Cilt güzelliğinden, kalp ve damar sağlığınıza, cinsel hayatınızdan, sindirim sorunlarına kadar faydalı olan bu sebzeyi, fırsat buldukça tüketebilirsiniz. Ancak diyet yapanların biraz dikkat etmesi gerekir. Glisemik indeksi yüksek bir besin olduğundan, kan şekerinizi hızla yükseltebilir. Yine de bu sebzenin oldukça fazla faydası var. Kızartma olarak tüketmedikten sonra, sağlık için çok faydalıdır. Yanında biraz turşu ve pilavla birlikte, güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Dilerseniz etli patates yemeğini hazırlamaya başlayalım.
Etli patates yemeği için gerekli olan malzemeler
6 tane orta boy patates
1 tane orta boy kuru soğan
250 gram kuşbaşı dana eti
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası (Yaz aylarında bu yemeği yaparsanız 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 adet domates rendesi kullanın)
Yeteri kadar tuz
1 diş sarımsak
Etli patates yemeği nasıl yapılır?
Yemeği hazırlamaya patateslerin kabuklarını soyarak başlayın. Patatesleri soyduktan sonra, kararmaması için su dolu bir kabın içine koyun.
Dana etini istediğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın. Etlerin fazla yağlı olmamasına dikkat ediniz. Orta yağlı olması yeterli. Bir tencerenin içine koyduğunuz etleri yarım çay bardağı suyla birlikte, kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken etlere sızma zeytinyağını ilave ederek, biraz kavurun.
Kavrulan etlerin içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sarımsağı ilave ederek, kavurmaya devam edin.
Kavrulmuş malzemenin içine domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Bu arada suyu içinde bekleyen patatesleri sudan çıkararak, yemeklik olarak doğrayın. Bunları kavrulan iç harcının içine koyarak 2-3 dakika birlikte kavurun. Yemeğin içine sıcak su ve tuzu ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirmeniz yeterli. Biliyorsunuz patates yemeği suyu çekebilir. Yemeğin suyu azalırsa, biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yemeğiniz piştikten sonra, ağzını açmadan 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.