{ "title": "Etli Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-patlican-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 00:13:26", "author": "Nezahat", "article": [ { "article": "Etli patlıcan kebabı, her zaman ana yemek olarak yapılabilecek lezzetli patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanması son derece kolay olan yemeğin fırında pişirilmesi, daha lezzetli olmasına neden oluyor. Biliyorsunuz patlıcan çok farklı şekillerde pişirilebiliyor. İster ocakta ister fırında, isterseniz közleyerek değişik lezzetlerini yakalamak çok kolay. Patlıcanın böreklere, yemeklere, salatalara çok yakışan bir sebze olduğunu söyleyebiliriz. Bostan patlıcanı, kemer patlıcanı, Halkapınar patlıcanı gibi çeşitleri bulunan sebzenin hepsi aynı lezzeti veriyor. Önemli olan mevsiminde tüketilmesi. Hem acımsı bir lezzeti olmuyor hem de fazla çekirdekli olmuyor. Düşük kalorili ve bol lifli yapısıyla tüketilmesi tavsiye edilen patlıcanı, yaz mevsiminde bolca yemelisiniz. Sizlere bugün vereceğimiz tarif, kuzu etiyle fırında yapılan kebabını da beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi yemeğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.