{ "title": "Etli Patlıcan Kebabı", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-patlican-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 00:13:26", "author": "Nezahat", "article": [ { "article": "Etli patlıcan kebabı, her zaman ana yemek olarak yapılabilecek lezzetli patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanması son derece kolay olan yemeğin fırında pişirilmesi, daha lezzetli olmasına neden oluyor. Biliyorsunuz patlıcan çok farklı şekillerde pişirilebiliyor. İster ocakta ister fırında, isterseniz közleyerek değişik lezzetlerini yakalamak çok kolay. Patlıcanın böreklere, yemeklere, salatalara çok yakışan bir sebze olduğunu söyleyebiliriz. Bostan patlıcanı, kemer patlıcanı, Halkapınar patlıcanı gibi çeşitleri bulunan sebzenin hepsi aynı lezzeti veriyor. Önemli olan mevsiminde tüketilmesi. Hem acımsı bir lezzeti olmuyor hem de fazla çekirdekli olmuyor. Düşük kalorili ve bol lifli yapısıyla tüketilmesi tavsiye edilen patlıcanı, yaz mevsiminde bolca yemelisiniz. Sizlere bugün vereceğimiz tarif, kuzu etiyle fırında yapılan kebabını da beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi yemeğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler
Etli patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Önce patlıcanların kabuklarını alacalı olarak ayıklayalım. Bunları beklerken tuzlu suyun içinde tutmamız gerekiyor. Bu şekilde patlıcanların kararmasını önleriz. Ayrıca suyun içinde acı suyunun çıkması gerekir. Patlıcanlar suda beklerken bizde malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Önce kuru soğanları bir kabın içine ince yemeklik olarak doğrayalım. Aynı şekilde çarliston biberlerin 2 tanesinin çekirdeklerini ayıklayarak, onları da yemeklik doğrayalım. Diğerleri yemeğin üzerine süslemek amacıyla kullanacağız. Maydanozun saplarını ayıklayarak, incecik kıyalım. Domateslerden 2 tanesinin kabuklarını soyarak, ince küp şeklinde doğrayalım. Kalan bir taneyi yemeğin üzerini süslemek için kullanacağız. Sarımsakları da dövelim. Bir tavanın içine sızma zeytinyağını koyalım. Ateşin üzerinde kızınca içine kuşbaşı kuzu etlerini atalım. Etleri güzelce kavuralım. Sonra ateşin altını kısarak, kendi suyuyla pişmesini sağlayalım. Etleri önce kavurmamızın nedeni, etin suyunun içine hapsolması içindir. Böylece lezzeti içinde kalmış olur. Suyunu çeken etlerin içine doğradığımız kuru soğanları ve çarliston biberleri ilave edelim. Bunları kavurmaya devam edelim. Ardından domates salçasını koyarak, kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra dövülmüş sarımsakları ve doğranmış domatesleri tavanın içine atalım. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek, malzemelerin bir arada pişmesini sağlayalım. En son kıyılmış maydanozları tavaya ilave ederek, karıştıralım. Yemeğin iç malzemesine biraz sıcak su koyalım. Şimdi tuzlu suyun içindeki patlıcanları çıkararak, doğrayalım. Bunları tavanın içindeki kızartma yağında fazla yakmadan kızartalım. Kızaran patlıcanları uygun bir tepsinin içine yayalım. Üzerine hazırladığımız iç malzemeyi yayalım. Tepsiniz üzerini çarliston biberler ve domatesle süsleyelim. Yemeğin suyu patlıcanlarla hemen hemen aynı seviyede olmalıdır. Eğer koyduğunuz su azsa ilave edebilirsiniz. Şimdi önceden 180 derecede ısıttığınız fırının içinde yemeği pişirebiliriz. Etli patlıcan kebabının üzerindekiler kızarıncaya kadar fırında kalması yeterli. Fırından çıkan yemeği sıcak olarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Yanında salatalık ve taze naneyle hazırladığınız cacık ve pilavla harika bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }