{ "title": "Etli Patlıcan Yemeği", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-patlican-yemegi.JPG", "date": "21.01.2024 06:27:40", "author": "Takat", "article": [ { "article": "
Etli patlıcan yemeği, yaz aylarının en güzel yemek tariflerinden biridir. Patlıcan mutfaklarımızda çok farklı şekillerde pişirilmektedir. Hem yemeklerimizde hem salata tariflerimizde ayrı bir yeri vardır. Zeytinyağlısından, etlisine kadar farklı malzemelerle pişirilen patlıcanın her haliyle sevildiğini düşünüyoruz. Etli pişirdiğiniz patlıcan yemeklerinde kuzu eti kullanmanızı öneririz. Çünkü kuzu etinin pişme süresi kısa olduğundan, patlıcanla birlikte lezzeti kaybolmadan hazırlanmaktadır. Dana eti daha uzun pişme süresi istediğinden, patlıcanla birlikte pişirmek biraz zor olabilir. Patlıcan yemeklerini tam mevsiminde pişirirseniz, çekirdeksiz ve lezzetli patlıcanlar sayesinde yemeğiniz daha güzel olur. Hazırlanması kolay olan yemeğimizi, birlikte pişirmeye başlayalım.

Etli patlıcan yemeği için gerekli olan malzemeler
Etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Yemeği hazırlamak için kuru soğanın bir tanesini yemeklik olarak doğrayın. Diğerini daha sonra karıştıracağız. Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun ve ateşte kızdırın. İçine doğradığınız soğanları atarak kavurmaya başlayın. Kuşbaşı kuzu etini soğanların içine koyarak kavurmaya devam edin. Ateşin altını kısarak, etlerin kendi suyuyla birlikte pişmesini sağlayın. Etler piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ilave ederek, ocağın üstünden alın. Bu arada sizde patlıcanları alacalı şekilde soyun. Sonra küp şeklinde patlıcanları doğrayın. Yeşil biberleri de çekirdeklerini ayıklayarak doğrayın. Kalan bir tane kuru soğanı ve bir diş sarımsağı doğrayarak diğer malzemelerle karıştırın. Şimdi uygun bir borcamın içinde doğradığınız malzemeleri, ocakta pişirdiğiniz etleri ve diğer baharatların hepsini karıştırın. Maydanozu da ince kıyarak içine ilave edin. Bir kâsenin içinde domates salçasını bir bardak suyun içinde eriterek, borcamdaki patlıcanların üzerine gezdirin. Yemeğin suyu az görünüyorsa, çok az daha ilave edebilirsiniz. Şimdi borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, önceden 200 derecede ısıttığınız fırına koyun. Yemeğiniz yaklaşık olarak 40-45 dakika içinde pişmiş olacaktır. Konuklarınıza etli patlıcan yemeğini yanında cacık ve pilavla birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }