{ "title": "Etli Pide", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-pide.JPG", "date": "20.01.2024 14:56:56", "author": "Tıraz", "article": [ { "article": "
Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Hem siz hem de konuklarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Et ve hamurun birbiriyle olan uyumuna bu tarifte şahit olacaksınız. Ülkemizin her köşesinde severek tüketilen etli pideyi, belki dışarıda yediğiniz gibi yapamasanız bile sizin için güzel bir deneyim olacaktır. Dilerseniz birlikte tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Etli pide için gerekli olan malzemeler

Hamuru için
İç malzemesi için
Etli pide nasıl yapılır?

Etli pideyi hazırlamak için önce hamuru hazırlamalıyız. Bunun için yaş mayayı ılık sütün içinde eritin. Yaş maya iyice kabarana kadar bekleyin. Bu arada yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını bir havuz gibi açın. İçine erittiğiniz tereyağını koyun. Ayrıca yumurtayı, ılık sütün içinde kabaran yaş mayayı ve tuzu ilave edin. Hamurun üstüne nemli bir bez örterek, ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin. Bu arada bizde pidenin iç harcını hazırlayalım. Bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçine çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etlerini atın. Etler kendi suyunda iyice pişene kadar bekleyin. Etlerin suyunu çekmesinden sonra içine küçük doğradığınız domatesleri ve biberleri koyun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ilave din. Malzemeleri kavurarak pişirin. Pidenin hamuru yeteri kadar kabardıysa, onu sekiz parçaya ayırın. Her parçayı pide şeklinde açın. İçlerine hazırladığınız iç harcından yayın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın. Fırçayla kenarlarına sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımını sürün. 200 derecede ısıttığınız fırının içinde bütün etli pideleri pişirin. Pideleri fırından çıkarmadan önce üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Etli pideleri konuklarınıza yanında ayranla birlikte ikram edin.

Afiyet olsun.
" } ] }