{ "title": "Etli Pilav", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 18:36:28", "author": "Akalın", "article": [ { "article": "
Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanmayı geciktiren pirinç, sağlığa sayısız faydalar sunuyor. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Sodyum, yağ ve kolesterol içermediğinden dolayı tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçinde bulunan çözünmez lifler sebebiyle vücutta kanserli hücrelerin gelişimini önlemektedir. İster etli yemeklerin yanında ister zeytinyağlı yemeklerle birlikte tüketilecek olan pilav çeşitleri sofraları zenginleştiriyor. Şeker hastalarının pilavı fazla tüketmesini tavsiye etmiyoruz. Çünkü kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Bu açıklamalardan sonra, etli pilav tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz.

Etli pilav için gerekli olan malzemeler
Etli pilav nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi sıcak suyla kabartmamız gerekiyor. Bir kabın içine koyduğunuz yeteri kadar sıcak suya bir tutam tuz atarak, pirinçleri koyalım. Pirinçler kabarırken, bizde iç malzememizi hazırlamaya başlayalım. Pilav tenceresinin içine kuru soğanı çok ince yemeklik olarak doğrayalım. İçine tereyağı koyarak ateşte soğanları kavurmaya başlayalım. Ardından küçük kuşbaşı biçiminde doğranmış kuzu etlerini koyarak, kavurmaya devam edelim. Ateşin altını kısarak, etin kendi suyuyla iyice yumuşamasını sağlayalım. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan etlerin içine iki su bardağı sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bu arada pirinçlerin suyunu süzelim. Tencerede olan etlerin içine atalım. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra, tencereye iki bardak sıcak su ilave edelim. Arzu ederseniz et bulyonu şimdi ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kısarak pilavı pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekince etli pilavımız pişmiş demektir. Pilavımız etle birlikte piştiğinden, rengi biraz sarımsı olacaktır. Bunun nedeni etin suyunu içine çektiğinden dolayıdır. Arzu ederseniz eti ayrı pişirerek, pilava edebilirsiniz. Bu şekilde rengi beyaz olacaktır. Biz etlerle birlikte pişirmenizi tavsiye ederiz. Böyle daha lezzetli bir etli pilav yiyebilirsiniz. Pilavınızı on dakika kadar demlendikten sonra, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }