{ "title": "Etli Yahni", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-yahni.jpg", "date": "19.01.2024 22:13:35", "author": "Şadi", "article": [ { "article": "
Etli yahni, et yemeklerinin içinde oldukça beğenilen bir tariftir. Bu yemeğin en önemli noktası, yemeğin içindeki etlerin iyi pişmesidir. Biz yemekte kuzu etini kullanmayı tercih ettik. Siz arzu ederseniz, yemeğin içinde kuşbaşı dana eti kullanabilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz baharatı yahninin içine katabilirsiniz. Sonuçta yahninin içinde kullandığınız etin yanında, sebzeleri ve baharatı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eminiz her pişirdiğiniz yahni, birbirinden güzel olacaktır. Yahninin içindeki malzemeleri jülyen biçiminde doğrarsanız, piştikten sonra yemeğiniz hem damak tadınıza hem gözünüze hitap edecektir. Dilerseniz birlikte etli yahnimizi hazırlamaya başlayalım.

Etli yahni için gerekli olan malzemeler
Etli yahni nasıl yapılır?

Uygun boyda bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. İçine kuşbaşı kuzu etlerini koyarak kavurmaya başlayın. Ocağın altını kısarak etlerin suyunu salmasını ve kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çekip, piştikten sonra tencerenin içine yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanları, doğranmış havucu, yeşil biberleri ve sarımsakları ilave edin. İsterseniz malzemelerin hepsini jülyen biçimde doğrayabilirsiniz. Bu malzemelerin hepsini kavurmaya devam edin. Daha sonra içine domates ve biber salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından küp şeklinde doğramış olduğunuz patatesleri ilave edin. Yemeğin içine malzemelerin biraz üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte yemeği pişirin. Yemeğin pişmesinden az önce içine tuzunu, karabiberini, kimyonu ve kekiği ilave edin. Bu yemeği güveçte yapmak isterseniz, malzemelerin hepsini çiğden koyarak, ağzı kapalı olarak fırında pişirebilirsiniz. Yemeğiniz piştikten sonra, konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yemeğin yanında güzel bir pilav ve yoğurt iyi gidecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }