{ "title": "Etli Yaprak Sarması", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/etli-yaprak-sarmasi.jpg", "date": "20.01.2024 00:24:07", "author": "Şenyaşar", "article": [ { "article": "
Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağınız taze yaprak, sizlere daha lezzetli gelebilir. Ancak kış aylarında salamura yaprakla yapacağınız etli sarmalarınızda lezzetli olacaktır. Sadece salamura olan yaprakların tuzunun gitmesi için, geceden suyun içinde bekletmenizi tavsiye ederiz. Yoksa pişirdiğinizde yemeğiniz çok tuzlu olacaktır. Alacağınız yaprakların sultaniye üzüm yaprağı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu yapraklar daha lezzetli ve daha ince yapıdadır. Zeytinyağlı sarma yaparken büyük boy yaprakları tercih ederken, etli yaprak sarması yaparken orta boy olanları ile fazla girintili çıkıntılı ve yırtık olmayanı tercih edelim. Çünkü bu sarmaları daha küçük boy saracağız. Sarmalar bir lokmada yenebilecek kadar olacak. Şimdi isterseniz, sarmaları hazırlamaya başlayalım.

Etli yaprak sarması için gerekli olan malzemeler
Etli yaprak sarması nasıl yapılır?
" } ] }