{ "title": "Fırında Etli Güveç Tarifi", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/firinda-etli-guvec-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 05:36:04", "author": "Cemşasb", "article": [ { "article": "
Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde ister fırında olsun en lezzetli yemeklerin yaratılmasını sağlar. Yemeğe tadına veren güveç kaplarda yemeğiniz bir de fırında pişirildi mi, malzemelerin tüm lezzetini içine hapseder. Bunun sonucunda sizde lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz. Güveçte kullanacağınız sebzeleri mevsimine göre seçebilirsiniz. İçine arzu ettiğiniz baharatları damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz. Biz güveçte pişireceğimiz yemekte kuzu eti kullandık, sizler isterseniz dana etini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz güveçte hazırlayacağımız yemeğin hazırlıklarına başlayalım.

Fırında etli güveç tarifi için gerekli olan malzemeler
Fırında etli güveç tarifi nasıl yapılır?

Yemekte kullanacağımız kuzu etlerini biraz zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayarak, birkaç saat bekletelim. Güveçte yemeğimizi hazırlamak için önce güvecin içini bir fırçayla yağlayalım. Ocağın üzerinde önce güvece koyduğumuz kuzu etini, doğranmış sarımsakları ve kuru soğanları hafif soteleyelim. Daha sonra bu malzemeler en altta kalmak kaydıyla, sebzeleri pişme süresine göre üzerine yerleştireceğiz. Önce patatesleri soyalım ve doğrayalım Bunları etlerin üzerine serpelim. Güveçteki malzemelerin her katına domates, havuç, soğan ve biberlerden oluşan malzemelerden koyalım. Patatesin üzerine ayıklanmış taze fasulyeleri, onların üzerine doğranmış patlıcanları ve en son olarak kabakları yerleştirelim. Güvecin en üstüne doğranmış domateslerden yerleştirelim. En son güvecin sosunu hazırlayalım. Domates salçasını, tuz ve karabiberi biraz suyla sulandıralım. İçine sızma zeytinyağını koyalım. Karışımı güveçteki malzemelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız güveci ocağın üzerinde biraz kaynattıktan sonra, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Güvecin ağzına ister kapağını kapatın, isterseniz alüminyum folyoyla kapatarak fırına yerleştirin. Güveçteki yemeğiniz fırında yaklaşık olarak 1,5 saatte pişecektir. Pişen yemeğinizi fırından alarak, sıcak olarak konuklarınıza servis edebilirsiniz. Yanında pilav ve yoğurt ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }