{ "title": "Kavurma", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/kavurma.JPG", "date": "20.01.2024 09:17:28", "author": "Lâlegül", "article": [ { "article": "
Kavurma, genellikle kurban bayramında kesilen etlerle yapılan etlerle yapılan geleneksel bir yemek tarifimizdir. Lezzetli bir kavurma yiyebilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle kavurma yapacağımız etin dinlendirilmesi gerekiyor. Fakat bayramlarda buna imkân bulunmadığından yapmamız gereken kavurmanın içine başka yağ koymadan, hayvanın kendi yağından ilave etmek olmalıdır. Kavurma kuzu etiyle yapılabildiği gibi, dana etinden de hazırlanabilir. Kavurmanın geleneksel tarifinde içinde fazla malzeme çeşidi bulunmaz. Bu yüzden sadece içine bütün bir soğan ve baharatlar konularak tatlandırılması gerekir. Kuzu etinden yapılan kavurmaya kuyruk yağından ya da iç yağından koymalıyız. İçine hiç su koymadan kavurmayı hazırlayabilir. Dana etiyle yapılan kavurmada ise önce hayvanın iç yağını eritmeli, sonra içine etleri atmalıyız. Kuzu etinden farklı olarak içine bir bardak su ilave etmeliyiz. Etleri kavururken önce yüksek ateşte kavurmalısınız. Bunun nedeni etin etrafının kabuk bağlaması ve etin suyunun dışarıya çıkmaması içindir. Bu durum etin yumuşak olmasına katkı yapmaktadır. Ayrıca tuzun servise yakın bir zamanda ilave edilmesi gerekir. Bunun nedeni etin sertleşmemesi içindir. Kavurmanızı dinlenmiş etle yaparsanız daha kolay doğrandığını ve piştiğini göreceksiniz. Şimdi sizlerle birlikte güzel bir kavurma hazırlayalım.

Kavurma için gerekli olan malzemeler
Kavurma nasıl yapılır?
" } ] }