{ "title": "Konya Etli Ekmek", "image": "https://www.etyemekleri.gen.tr/images/konya-etli-ekmek.jpg", "date": "20.01.2024 00:37:26", "author": "Uygu", "article": [ { "article": "
Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde yaptıklarınızda çok lezzetli olacaktır. Hazırlayacağınız etli ekmeğin lezzetli olması için, önce hamurunun ince açılması gerekir. Her etli ekmekte gerektiği kadar et ve sebze kullanılmalıdır. Hamurları elinizle ince ve uzun bir şekilde açmalısınız. Eskiden etli ekmeğin eti elde iki bıçakla doğranmaktaydı, şimdilerde et makinede çekilerek kullanılıyor. Konya'da buna bıçak arası, etin peynirle karıştırılmasıyla yapılan etli ekmeğe ise mevlana adı verilmektedir. Yemeğinizi sadece etle değil, peynir ve ıspanak gibi harçlarla hazırlayabilirsiniz. Bu tarif o kadar fazla tanınmıştır ki, başka şehirlerde bile bunu pişiren yerler açılmıştır. Biz de bu güzel tarifi kendimiz yapmaya çalışalım.

Konya etli ekmek için gerekli olan malzemeler
Konya etli etmek nasıl yapılır?

Etli ekmeğin iç malzemesini hazırlamak için önce kuru soğanları çok küçük doğrayın. Aynı şekilde domateslerin kabuklarını soyarak, biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak küçük şekilde doğrayın. Bunların içine maydanozların saplarını ayıklayarak incecik kıyın. Malzemelerin hepsi en küçük şekilde doğranmalıdır. Robotla yapmayı tercih etmemelisiniz. Bu şekilde malzemeler çok sulanacak ve lezzetleri farklılaşacaktır. Daha sonra içine karabiber ve tuz ilave edin. En son bıçak arası etinizi malzemeye ilave edin. Ekmek hamurunu iki parçaya ayırın. Bunları pide şeklinde elinizde açın. Üzerine hazırladığınız iç harcından yayın. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında etli ekmekleri 20 dakika kadar pişirmeniz yeterlidir. Dikkat etmeniz gereken, etli ekmeğin fazla kızarmamasıdır. Fırından çıkardıktan sonra etli pidelerin üzerine biraz tereyağı sürmelisiniz. Konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Etli ekmeği ister bütün olarak, isterseniz dilimler halinde servise hazır hale getirebilirsiniz. Yanında şalgam ya da ayran ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }