Etli Nohut
Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özellikle diyet yapanlar için ideal besinler arasında yer almaktadır. Ayrıca folik asit ve demir ihtiyacını giderdiğinden, özellikle hamile bayanların tüketmesi tavsiye edilmektedir.
Bunun yanında nohudun kadınların göğüs kanseri riskini azaltan, menopoz dönemindeki sıkıntıları gideren özelliklere sahip olduğunu belirtelim. İsterseniz iştahınızı düzenleyen, uyku sorunlarınızı gideren, depresyonda olanlara iyi gelen yemeğimizi birlikte pişirmek için hazırlıklara başlayalım.
Etli nohut için gerekli olan malzemeler- 2 su bardağı nohut
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 350 gram kuşbaşı dana eti
- 2 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
Etli nohut nasıl yapılır?- Yemeğimizi pişirebilmek için bir gece önceden nohutları ılık suyun içinde kabartmanız gerekir. Bu şekilde bir gün sonra nohutlar iyice kabaracak ve kolay pişecektir. Kabaran nohutları tencerede yumuşayana kadar haşlayın. İsterseniz düdüklü tencere kullanarak nohutların pişme süresini kısaltın.
- Etli nohut yapmak için bir tarafta nohudu haşlarken, diğer tarafta kuşbaşı dana etini pişirin.
Bir tencerenin içinde çok az yağla birlikte hafif kavurarak, içine biraz su ilavesiyle kısık ateşte etler yumuşayana kadar haşlayın. Suyu az koyarsanız, kendi suyuyla daha lezzetli pişecektir.
- Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. İçine kuru soğanları, yeşil biberleri ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın. Bunları soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra içine haşladığınız kuşbaşı dana etlerini koyarak kavurmaya devam edin.
- Malzemeler kavrulduktan sonra içine kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve domates salçasını koyun. Bunlarla birlikte malzemeyi pişirmeye devam edin. İçine haşlanmış nohutları ve sıcak suyu ilave edin. Tereyağını, tuzu ve karabiberi bu aşamada yemeğinize ilave edin.
- Ocağın altını kısarak, bir süre daha yemeğiniz malzemelerle özdeşleyinceye kadar pişirmeye devam edin. Yemeğiniz piştikten sonra sıcak olarak, pilav eşliğinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
19.01.2024 19:06:07
Etli Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Etli Nohut"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|