Etli Bamya
Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece kışın bile aynı tazelikte yemeğini pişirebilirsiniz. Çoğu insan bamyayı yemeyi pek sevmez. Ancak faydalarını bilseler, bu fikirlerinin değişeceğini düşünüyoruz.
İçeriğindeki çözünebilir lifler sayesinde metabolik toksinleri yok eden ve kalp hastalığı riskini azaltan, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan, ülseri önlemede etkili, retinayı koruduğundan katarakt oluşumunu önleyen, depresyon ve stresi azaltan, C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu sebze sofralarımızdan eksik edilmemelidir. Ayrıca kilo vermek isteyenlere ve kemiklerini güçlendirmek isteyenlere özellikle tavsiye edeceğimiz bir sebzedir. Pişirme şeklinde bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir etli bamya yiyebilirsiniz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına başlayalım.
Etli bamya için gerekli olan malzemeler- Yarım kg taze bamya
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet olgun domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Çeyrek limon suyu
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeterince tuz
Etli bamya nasıl yapılır?- Yemeğin yapımına başlamadan önce bamyalarınızı yıkayın. Ardından bir süzgece koyarak kurumalarını sağlayın.
Bamya pişirirken uygulamanız gereken ilk püf noktası burasıdır. Bamyaları ayıklamadan önce yıkayıp, kurutmanız gerekiyor. Eğer ayıkladıktan sonra yıkarsanız, bamya salgısını salacak ve yemeğinizin tadını kaçıracaktır.
- Kuruyan bamyaların baş bölümlerini bıçakla döndürerek kesin. Bamyaların tamamını ayıkladıktan sonra, içine yarım limon suyu sıktığınız suyun içine koyun.
- Tencerenin içine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın. İçine sızma zeytinyağını koyun ve soğanları şeffaflaşana kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların içine, kuşbaşı etleri koyun. Bütün malzemeyi birlikte kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek, kavurmaya devam edin.
- Tencerenin içine etleri iki parmak kadar geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Etlerin bir süre böyle pişmesini sağlayın.
- Etlerin pişmesinden sonra, bamyaları limonlu sudan çıkararak, tencerenin içine atın. Tencereye çeyrek limon suyunu ve tuzu ilave ederek, yemeği kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Yemeğe gerekiyorsa çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Yalnız yemek fazla sulu olmasın. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, yemeği kaşıkla karıştırmamaktır. Tencereyi sadece hafifçe sallayarak, karıştırın. Etli bamya yemeğiniz, kısa sürede pişecektir. Konuklarınıza uyanında pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
20.01.2024 12:56:21
Etli Bamya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|