Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazırlanması gerekiyor. Ancak biz evlerde bunu kolay yapamayacağımızdan hazır kıymayla hazırlayacağız. Bu yörelerde zırh adı verilen keskin bir bıçakla hazırlanan etin, fazla ezilmemesi nedeniyle daha lezzetli bir etli ekmek yapılmaktadır.
Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine yayılarak, fırında pişirilir. Hamurları uzun açılan etli ekmek, tahtalar üzerinde dilimlenerek servis edilir. Bu bizim bildiğimiz pideden çok farklı bir lezzettir. Yanında ayranla birlikte sıcak olarak yenirse, oldukça güzel olur. Dilerseniz etli ekmeği bizde evlerimizde yapmaya çalışalım.

Etli ekmek için gerekli olan malzemeler


Hamuru için

  • 20 gram yaş maya
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar elenmiş un (Ölçü yaklaşık olarak 4 bardak un almaktadır)

İç harcı için

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterince tuz ve karabiber
Etli ekmek nasıl yapılır?

Önce mayalı hamuru hazırlamamız gerekir. Bunun için yoğurma kabının içine unumuzu koyalım. Ortasını açarak toz şekerle birlikte eritmiş olduğumuz yaş mayayı dökelim.
Tuzunu ve suyu ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayalım. İstediğimiz kıvama gelen hamuru mayalanması için, üzerine nemli bir bez örterek, uygun bir yere kaldıralım. Bizde bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Kuru soğanları, yeşil biberleri, domatesleri çok ince şekilde doğrayalım. Çok ince doğrayamayacaksınız, robotla bunu halledebilirsiniz. İçine ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. En son kıymayı ilave ederek, içine 3-4 yemek kaşığı su koyalım. İç malzemesini iyice karıştıralım. Mayalanmış olan hamurumuzu tezgâhın üstüne alalım. Hamurlardan parçalar kopararak, uzunlamasına açalım. İçine iç malzemesinden koyalım. Hazırlanan etli ekmekleri, önceden 220 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirelim. Etli ekmeklerin fazla yanmamasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini altlı üstlü mümkünse tereyağı ile yağlayın. Pişen etli ekmekleri konuklarınıza yanında ayranla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:59:01
Etli Ekmek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Ekmek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Ekmek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

Fırında Etli Patates

Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikâyet edenlere, ülser ve gastrit sorunu o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024