Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa iyi gelen, prostat ve basur tedavilerinde destekleyici, vücudu temizleyen, kan yapıcı, öksürüğe faydalı, kan şekerini ve tansiyonu düzenleyen, sinirleri yatıştıran kabak dört mevsim yetişen bir sebze olduğundan her zaman tüketilmesi gerekir.
Kabağı salatalarda, yemeklerde ve dolmalarda çok yönlü olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz etli kabak dolmasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli kabak dolması için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg uygun ebatlarda kabak
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Üzeri için

  • Sarımsaklı veya sade yoğurt
  • Birkaç dal dere otu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sızma zeytinyağı

Etli kabak dolması nasıl yapılır?

  • Önce kabakları soyarak, ortadan ikiye bölelim. Dolmalık kabak alırken fazla şişman ve büyükleri tercih etmeyin. Mümkünse orta boy ve düzgün kabak seçmeye dikkat edin. Kabakların içini güzelce oyun.
  • Dolmamızın iç malzemesini hazırlamak için, kuru soğanları ince yemeklik şekilde doğrayalım.
    İçine maydanozu ve dere otunu ince bir şekilde kıyalım.
  • Malzemenin içine domateslerin kabuklarını soyarak, küçük bir şekilde doğrayalım. Domates salçasını, yıkanmış pirinci ve kıymayı ilave edelim.
  • İç malzemeye sızma zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyarak iyice karıştıralım.
  • Dolmaya koyacağımız iç malzeme hazırlandı. Şimdi içini oyduğumuz kabakları bu malzemeyle dolduralım. İç malzemeyi çok sıkı koymamaya dikkat edin. Pişince pirinçler kabaracağından, kabakların dışına taşabilir. Kabak dolmalarının üstüne domates dilimleri yerleştirin.
  • İçlerini doldurduğunuz kabakları uygun bir tencereye sıralayın. Bunun üstüne yağda kızdırdığınız salçayı ve sıcak suyu ilave edin.
  • Hazırlanmış dolmaları kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmelisiniz. Yaklaşık olarak yarım saat sonra etli kabak dolması hazır olacaktır. Konuklarınıza üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt ve dere otu ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
20.01.2024 12:30:35
Etli Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Kabak Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024