Etli Kuru Fasulye
Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin yanında salata olarak yenebilir. Besleyici özelliği çok fazla olan kuru fasulye, tam bir protein deposu. Yanında turşu, cacık ve pilavla birlikte iyi bir menü oluyor.
Yalnız etli kuru fasulye pişirirken çok yüksek ateş kullanmayın ve yemeği çok fazla pişirmeyin. Böyle yaparsanız yemeğinizin görünümü hiç hoş olmayacak, lapa gibi görünecektir. Şimdi birlikte etli kuru fasulye yemeğini pişirmeye başlayalım.
Etli kuru fasulye için gerekli olan malzemeler- Yarım kg kuru fasulye
- 1 adet iri boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tane yeşil biber
- Yeteri kadar tuz
Etli kuru fasulye yapımı. - Yemeğimizi hazırlamaya akşamdan ıslatmış olduğumuz kuru fasulyeleri süzmekle başlayalım. Bunları bir tencereye koyalım. İçine biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Tuz koymamızın sebebi, fasulyeler pişince daha lezzetli olsun diye. Bu küçük bir püf noktası, her zaman haşlarken içine tuz koymanızı tavsiye ederiz. Etli kuru fasulye yaparken biraz iri kuru fasulye seçmenizi tavsiye ederiz.
- Kuru fasulyeler haşlandıktan sonra, suyunu süzmeyin.
Çünkü sudan çıkardığınız fasulyelerin kabukları çatlayacak ve yemekteki görünümü güzel olmayacaktır. Bu yüzden pişirene kadar böyle bekletelim.
- Bir tencerenin içine kuru soğanı ve çekirdeklerini ayıkladığımız biberleri doğrayalım. Soğanları yemeklik, biberleri ise halka biçimde doğrayalım. Bunları zeytinyağında kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulduktan sonra, kuşbaşı etleri içine ilave edelim. Bir süre bu şekilde kavuralım. İçine domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Malzemenin içine yarım su bardağı kadar sıcak su koyarak kısık ateşte etler biraz yumuşayana kadar pişirelim.
- Yemeğin içine kuru fasulyeleri ilave edelim. İçine hafif kuru fasulyeleri geçene kadar sıcak su ilavesi yapalım. Yemeğin içine tuzunu bu aşamada koyalım. Arzu ederseniz bu aşamada, kuru fasulyenin gazından şikâyet edenler yemeğe bir çimdik kimyon ilave edebilirler.
- Yemeği kısık ateşin üzerinde yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirelim. Bu arada yemeği karıştırırken, fasulyeleri ezmemeye dikkat edin.
- Etli kuru fasulyeyi yanında pilav, cacık ve turşuyla konuklarımıza ikram edebiliriz.
- Afiyet olsun.
20.01.2024 10:09:30
Etli Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Etli Kuru Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|