Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanmayı geciktiren pirinç, sağlığa sayısız faydalar sunuyor. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Sodyum, yağ ve kolesterol içermediğinden dolayı tüketilmesi tavsiye ediliyor.
İçinde bulunan çözünmez lifler sebebiyle vücutta kanserli hücrelerin gelişimini önlemektedir. İster etli yemeklerin yanında ister zeytinyağlı yemeklerle birlikte tüketilecek olan pilav çeşitleri sofraları zenginleştiriyor. Şeker hastalarının pilavı fazla tüketmesini tavsiye etmiyoruz. Çünkü kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Bu açıklamalardan sonra, etli pilav tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz.

Etli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Arzu edilirse bir tane et bulyon

Etli pilav nasıl yapılır?


Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi sıcak suyla kabartmamız gerekiyor. Bir kabın içine koyduğunuz yeteri kadar sıcak suya bir tutam tuz atarak, pirinçleri koyalım. Pirinçler kabarırken, bizde iç malzememizi hazırlamaya başlayalım. Pilav tenceresinin içine kuru soğanı çok ince yemeklik olarak doğrayalım. İçine tereyağı koyarak ateşte soğanları kavurmaya başlayalım.
Ardından küçük kuşbaşı biçiminde doğranmış kuzu etlerini koyarak, kavurmaya devam edelim. Ateşin altını kısarak, etin kendi suyuyla iyice yumuşamasını sağlayalım. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan etlerin içine iki su bardağı sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bu arada pirinçlerin suyunu süzelim. Tencerede olan etlerin içine atalım. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra, tencereye iki bardak sıcak su ilave edelim. Arzu ederseniz et bulyonu şimdi ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kısarak pilavı pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekince etli pilavımız pişmiş demektir. Pilavımız etle birlikte piştiğinden, rengi biraz sarımsı olacaktır. Bunun nedeni etin suyunu içine çektiğinden dolayıdır. Arzu ederseniz eti ayrı pişirerek, pilava edebilirsiniz. Bu şekilde rengi beyaz olacaktır. Biz etlerle birlikte pişirmenizi tavsiye ederiz. Böyle daha lezzetli bir etli pilav yiyebilirsiniz. Pilavınızı on dakika kadar demlendikten sonra, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:36:28
Etli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

Fırında Etli Patates

Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikâyet edenlere, ülser ve gastrit sorunu o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024