Etli Taze Fasulye

Etli taze fasulye, yaz mevsiminin sevilen yemekleri arasında yer alır. Bazıları zeytinyağlı taze fasulyeyi tercih etmiş olsalar da etli pişirilen taze fasulyenin ayrı bir yeri vardır. Taze fasulyenin etle uyumu mükemmel oluyor. Biliyorsunuz taze fasulye kurusu gibi farklı türlerde oluyor. Ayşe kadın fasulye, çalı fasulye, şeker fasulye gibi türler ülkemizde değişik yörelerde farklı pişirme yöntemleriyle pişiriliyor.
Biz tarifimizi verirken çalı fasulye kullandık. Fasulyenin bu türüne etli pişirme yöntemi yakışıyor. Hele yaz aylarında tarla domatesi ile pişirildiğinde çok lezzetli oluyor. Tarifimizi denedikten sonra sizler de bize hak vereceksiniz. Dilerseniz etli taze fasulye yemeğini birlikte hazırlayalım.

Etli taze fasulye için gerekli olan malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet yeşil biber
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Etli taze fasulye nasıl yapılır?

  • Yemeği hazırlamak için önce taze fasulyeleri ayıklamamız gerekiyor. Mevsiminde olduğunda fazla kılçıklı olmuyor. Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra, yanlarında olan kılçıklı taraflarını bıçakla kesiyoruz. Tarifimizde çalı fasulye kullandığımızdan, fasulyeler yassı oluyor. Yan taraflarını incecik kesiyoruz. Daha sonra fasulyeleri ortadan uzunlamasına ikiye ayırıp, uygun büyüklükte kesiyoruz.
    Verev keserseniz, yemekte çok hoş duruyor.
  • Tencerenin içine kuru soğanları, sarımsakları ve yeşil biberleri yemeklik doğruyoruz. Yeşil biberleri aynı taze fasulye gibi verev kesersiniz.
  • Tencereye sızma zeytinyağını koyarak, malzemeleri kavurmaya başlıyoruz.
  • Soğanlar şeffaflaştıktan sonra, içine kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini atıyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Dilerseniz dana eti de kullanabilirsiniz. Ancak kuzu etiyle daha lezzetli olduğundan, bizim tercihimiz bu oldu.
  • Kuşbaşı etler istenilen kıvamda kavrulduktan sonra, domateslerin kabukları soyarak küçük küpler halinde doğrayıp içine atıyoruz. Malzemelerin hepsi orta ateşte pişince, domates salçasını ilave ediyoruz. Yemeğin malzemelerini salçayla özdeşleşmesi için, bir süre daha pişiyoruz.
  • Daha sonra ayıklanmış ve doğranmış olan taze fasulyeleri tencerenin içine atıyoruz. Şimdi tüm malzemeyi ateşte taze fasulyeler sararana kadar kavurmaya devam ediyoruz. İçine tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
  • Ardından yemeğe sıcak su ilave ediyoruz. Sıcak su taze fasulyelerin çok az üzerine çıksın. Yemeği kısık ateşte pişene kadar tutuyoruz. Taze fasulyeleri çok fazla pişirmeyin. Fazla pişerse taze fasulyeler ağızda dağılıyor.
  • Yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak, sevdiklerinize yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz. Herkesin yemeğinizi beğeneceğini umuyoruz.
  • Afiyet olsun.
21.01.2024 04:43:02
Etli Taze Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Taze Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Taze Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024