Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde ister fırında olsun en lezzetli yemeklerin yaratılmasını sağlar. Yemeğe tadına veren güveç kaplarda yemeğiniz bir de fırında pişirildi mi, malzemelerin tüm lezzetini içine hapseder. Bunun sonucunda sizde lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.
Güveçte kullanacağınız sebzeleri mevsimine göre seçebilirsiniz. İçine arzu ettiğiniz baharatları damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz. Biz güveçte pişireceğimiz yemekte kuzu eti kullandık, sizler isterseniz dana etini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz güveçte hazırlayacağımız yemeğin hazırlıklarına başlayalım.

Fırında etli güveç tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu but eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy kemer patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Fırında etli güveç tarifi nasıl yapılır?


Yemekte kullanacağımız kuzu etlerini biraz zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayarak, birkaç saat bekletelim. Güveçte yemeğimizi hazırlamak için önce güvecin içini bir fırçayla yağlayalım. Ocağın üzerinde önce güvece koyduğumuz kuzu etini, doğranmış sarımsakları ve kuru soğanları hafif soteleyelim.
Daha sonra bu malzemeler en altta kalmak kaydıyla, sebzeleri pişme süresine göre üzerine yerleştireceğiz. Önce patatesleri soyalım ve doğrayalım Bunları etlerin üzerine serpelim. Güveçteki malzemelerin her katına domates, havuç, soğan ve biberlerden oluşan malzemelerden koyalım. Patatesin üzerine ayıklanmış taze fasulyeleri, onların üzerine doğranmış patlıcanları ve en son olarak kabakları yerleştirelim. Güvecin en üstüne doğranmış domateslerden yerleştirelim. En son güvecin sosunu hazırlayalım. Domates salçasını, tuz ve karabiberi biraz suyla sulandıralım. İçine sızma zeytinyağını koyalım. Karışımı güveçteki malzemelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız güveci ocağın üzerinde biraz kaynattıktan sonra, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Güvecin ağzına ister kapağını kapatın, isterseniz alüminyum folyoyla kapatarak fırına yerleştirin. Güveçteki yemeğiniz fırında yaklaşık olarak 1,5 saatte pişecektir. Pişen yemeğinizi fırından alarak, sıcak olarak konuklarınıza servis edebilirsiniz. Yanında pilav ve yoğurt ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:36:04
Fırında Etli Güveç Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Etli Güveç Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Güveç Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

Fırında Etli Patates

Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikâyet edenlere, ülser ve gastrit sorunu o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024