Fırında Etli Patates
Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikâyet edenlere, ülser ve gastrit sorunu olanlara patates tüketmelerini tavsiye ederiz. Aynı zamanda karaciğer ve safra kesesi sorunu olanlar patates yemelidir. Ayrıca şeker hastalarına dokunmayan bir besin olduğunu söyleyebiliriz.
İçeriğinde yeteri kadar su bulunduğundan, vücudun su ihtiyacını giderecektir. Fırında etli patates yemeği yaparken ister bizim gibi patatesleri önceden kızartabilir, isterseniz çiğden koyabilirsiniz. Ayrıca yemeğinizi bizim gibi kuzu etiyle hazırlarsanız daha lezzetli olacağını söyleyebiliriz. Yemeğin içindeki baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlatabilirsiniz. Yani bizim verdiğimiz ölçüleri dilediğiniz gibi azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemeği her zaman ana yemek olarak konuklarınıza kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Şimdi birlikte yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.
Fırında etli patates için gerekli olan malzemeler- 400 gram parça kuzu eti
- 5 adet iri boy patates
- 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 kâse arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 7-8 adet çeri domates
- Yeteri kadar karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 5 adet yeşil biber
- Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, kekik, tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Fırında etli patates nasıl yapılır?- Yemeğimizi hazırlamak için, önce parça kuzu etlerini bir tencereye koyun.
Kısık ateşte kendi suyunu salıp çekinceye kadar etleri pişirin.
- Suyunu çeken kuzu etlerinin içine tereyağını ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı koyarak kavurun.
- Tavanın içine kızartma yağını koyun. Doğradığınız patatesleri ve yeşil biberleri bu yağın içinde biraz kızartın.
- Fırın tepsisinin içine kızartmış olduğunuz patatesleri ve yeşil biberleri dizin. Bunların üzerine hazırladığınız etli karışımı döşeyin.
- Tepsinin üzerine çeri domatesleri, tane karabiberi, tuzu, arpacık soğanları, defne yaprağını yerleştirin.
- En son olarak biraz kekik, kırmızı pul biberi tepsinin üzerine serpin. Bir bardak sıcak suyu domates salçası ile karıştırarak hazırladığınız yemeğin üzerine dökün. Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına koyarak, pişirmeye başlayın.
- Pişen yemeğinizi on dakika kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
20.01.2024 07:08:10
Fırında Etli Patates ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Patates"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|