Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz kuzu etiyle pişirmenizdir. Bu şekilde daha lezzetli olacağını söylemeliyiz. Çünkü patlıcan çabuk pişeceğinden, kuzu etiyle aynı zamanda daha rahat pişecektir.
Böyle lifli ve düşük kalorili sebzelerin her zaman tüketilmesini öneririz. Kolesterol seviyelerinde düzenleme yaptığından, kalp dostu bir sebzedir. Bu faydalı sebzeyle hazırlayacağımız yemeği beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz yemeğimizin yapımına başlayalım.

Fırında etli patlıcan için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg kuzu kuşbaşı et
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 4 tane orta boy domates
  • 6 tane sivri biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartma için sıvı yağ

Fırında etli patlıcan nasıl yapılır?

  • Yemeğin yapımına kemer patlıcanları yıkamakla başlayın. Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak uzunlamasına soyun. Daha sonra içinde tuzlu su hazırladığınız bir kabın içine patlıcanları koyun. Burada bir süre dinlendireceğiniz patlıcanlar acı suyunu salacaktır.
  • Sizde bu arada kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın. Kuru soğanların içine iki tane sivri biberin çekirdeklerini çıkararak doğrayın.
    Domateslerin üç tanesinin kabuklarını soyarak, ince yemeklik olarak doğrayın.
  • Dinlenmiş olan patlıcanları kevgirin içine alarak, sularını süzdürün. Suları süzüldükten sonra, patlıcanları yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tavanın içine kızartma yağını koyun. Kızdırdığınız yağda patlıcan dilimlerini önlü arkalı kızartın. Patlıcanların fazla kızarmaması gerekiyor. Çünkü biraz da fırında pişecek.
  • Kızaran patlıcanları fırın tesisinin içine sıralayın.
  • Başka bir tavanın içine sızma zeytinyağını koyarak, doğramış olduğunuz kuru soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları kavurun.
  • Ardından kuşbaşı kuzu etlerini ilave edin. Tavsiyemiz kuşbaşı etleri saç kavurma yapar gibi küçük doğramanız.
  • Etler bu şekilde kavrulduktan sonra içine domates salçasını ilave edin. Malzemeleri salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Sonra doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. Domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  • İçine yarım demet maydanozu ince doğrayarak ilave edin. Biraz su, karabiber ve tuz ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Fırın tepsisine sıralamış olduğunuz patlıcanların üzerine, hazırladığınız etli malzemeyi dökün. Suyu azsa üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz. Tepsideki yemeğin üstünü kalan domates ve sivri biberlerle süsleyerek, önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Fırında etli patlıcan yemeğiniz fırında 30-40 dakika piştikten hazır hale gelecektir. Yemeğinizi yanında pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun
21.01.2024 18:47:51
Fırında Etli Patlıcan ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Etli Patlıcan Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Patlıcan"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

Fırında Etli Patates

Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikâyet edenlere, ülser ve gastrit sorunu o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024