Kavurma

Kavurma, genellikle kurban bayramında kesilen etlerle yapılan etlerle yapılan geleneksel bir yemek tarifimizdir. Lezzetli bir kavurma yiyebilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle kavurma yapacağımız etin dinlendirilmesi gerekiyor. Fakat bayramlarda buna imkân bulunmadığından yapmamız gereken kavurmanın içine başka yağ koymadan, hayvanın kendi yağından ilave etmek olmalıdır.
Kavurma kuzu etiyle yapılabildiği gibi, dana etinden de hazırlanabilir. Kavurmanın geleneksel tarifinde içinde fazla malzeme çeşidi bulunmaz. Bu yüzden sadece içine bütün bir soğan ve baharatlar konularak tatlandırılması gerekir. Kuzu etinden yapılan kavurmaya kuyruk yağından ya da iç yağından koymalıyız. İçine hiç su koymadan kavurmayı hazırlayabilir. Dana etiyle yapılan kavurmada ise önce hayvanın iç yağını eritmeli, sonra içine etleri atmalıyız. Kuzu etinden farklı olarak içine bir bardak su ilave etmeliyiz. Etleri kavururken önce yüksek ateşte kavurmalısınız. Bunun nedeni etin etrafının kabuk bağlaması ve etin suyunun dışarıya çıkmaması içindir. Bu durum etin yumuşak olmasına katkı yapmaktadır. Ayrıca tuzun servise yakın bir zamanda ilave edilmesi gerekir. Bunun nedeni etin sertleşmemesi içindir. Kavurmanızı dinlenmiş etle yaparsanız daha kolay doğrandığını ve piştiğini göreceksiniz. Şimdi sizlerle birlikte güzel bir kavurma hazırlayalım.

Kavurma için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg but etinden hazırlanmış dana eti
  • Bir miktar iç yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber gibi baharatlar

Kavurma nasıl yapılır?

  • But tarafından çıkarılmış dana etini kavurmaya uygun büyüklükte doğrayın.
    Dananın bu bölümü kavurma için en uygun yerdir. Hem yumuşak hem de lezzetli bir kavurma yiyebilirsiniz. Tavanın içinde iç yağını eritin. Ardından doğranmış dana etlerini içine koyarak, yüksek ateşte döndürün. Bu şekilde et karamelize olduğundan, çıtır olacak, etin suyu içinde kalacak ve sertleşmeyecektir.
  • Kuru soğanı soyup, bütün halinde etlerin içine atın. Bu şekilde birkaç dakika kavurun.
  • Kavurma işleminden sonra içine bir bardak su ilave edin. Ocağın altını iyice kısarak, kavurmanın pişmesini sağlayın.
  • Kavurmanızdaki etler kahverengileştikten ve piştikten sonra içine tuzunu, karabiberini, kekik ve kırmızı pul biberini ilave edin.
  • Pişmiş olan kavurmayı yanında pilav ve ayranla birlikte konuklarınıza servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
20.01.2024 09:17:28
Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Etli Mantı Tarifi

Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hi...
Devamını Oku

Etli Ekmek

Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazır...
Devamını Oku

Etli Pide

Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneye...
Devamını Oku

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve z...
Devamını Oku

Etli Pilav

Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanm...
Devamını Oku

Etli Çorba

Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat ma...
Devamını Oku

Etli Bulgur Pilavı

Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sistemini...
Devamını Oku

Etli Patates Yemeği

Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. P...
Devamını Oku

Etli Sarma

Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırı...
Devamını Oku

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirild...
Devamını Oku

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevkl...
Devamını Oku

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeyt...
Devamını Oku

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da günlük ihtiyacınızın yarı...
Devamını Oku

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış ayların...
Devamını Oku

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde y...
Devamını Oku

Kastamonu Etli Ekmek

Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dövü...
Devamını Oku

Etli Güveç

Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğden ...
Devamını Oku

Fırında Etli Patlıcan

Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebili...
Devamını Oku

Fırında Etli Güveç Tarifi

Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde iste...
Devamını Oku

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024